Vind de juiste kleding voor jouw figuur

 

Weten welke kleding bij jouw figuur past is voor veel vrouwen een uitdaging. Iedere vrouw heeft zo haar onzekerheden en ieder figuur is anders. Daar komt nog bij dat je figuur in de loop van je leven verandert en een broek die je wellicht fantastisch stond op je 30ste, ineens niet meer zo flatteus is op je 40ste. Het komt bij heel veel vrouwen voor dat hun figuur verandert tijdens de overgang en dat kan veel onzekerheid met zich meebrengen. Want overgang of niet, je wilt je natuurlijk nog steeds mooi voelen in je kleding.

Voor veel vrouwen is het lastig om opnieuw uit te vinden hoe ze zich het beste kunnen kleden wanneer hun figuur is verandert. Daarom heb ik hier wat tips voor hoe je jouw figuur het beste kunt laten uitkomen en hoe je kleding kunt passen op een manier waar je wel blij van wordt.

Welke maat heb ik?

Het is belangrijk om te weten welke maat je hebt zodat je kleding kunt kopen die echt goed past, dat staat namelijk altijd mooier. Hecht bij het kopen van kleding echter vooral niet te veel waarde aan de maatjes die in het label staan, iets past goed of niet. Dat maat S of M niet langer bij jou hoort is niet erg, als de kleding mooi staat, voel jij je mooi en is die maat niet langer van belang. Koop nooit maar dan ook nooit te strakke kleding, daar lijk je namelijk juist dikker in en bovendien zal het ook oncomfortabel zijn om te dragen.


Hoe kijk ik in de spiegel?

Kijk van 2 a 3 meter afstand in de spiegel, zo zie je jezelf in het geheel, zoals andere mensen jou ook zien. Kijk niet de hele tijd naar het punt van je lichaam waar je ontevreden over bent, maar kijk naar het geheel. Als anderen jou zien zullen ze ook echt niet op dat probleempunt focussen, maar juist naar het geheel en je uitstraling kijken. Denk vooral niet dat jij de enige bent met probleemzones, echt alle vrouwen hebben wel iets waar ze ontevreden over zijn, zelfs de vrouwen met in jouw optiek het perfecte lichaam.


Ik ben van boven forser dan van onder

Draag als je van boven wat forser bent dan van onder, kleding in een donkere tint boven en een lichtere tint onder, of kies voor een hele outfit in dezelfde kleur. Dat werkt optisch het beste omdat de lichte kleur de aandacht trekt. Veel vrouwen hebben een flinke boezem maar smalle heupen, leid dan de aandacht naar jouw mooie heupen! Zo zal het geheel er meer gebalanceerd uitzien.

Ik ben van boven smal, maar heb je flinke heupen of billen

Draag wanneer je van boven smal bent en van onderen wat voller juist van boven een lichtere tint dan van onder. Zorg er ook voor dat je broek echt mooi past, dan vallen die billen veel minder op. Wanneer je graag rokjes of jurken draagt, kies dan voor een gerende of klokkende rok. Veel dames met aardige heupen hebben wel een slanke taille, die kan je dan juist mooi accenturen door een aangesloten shirtje op de rok te dragen of te kiezen voor een getailleerde jurk met een uitwaaierende onderkant.


Hoe lijk ik langer?

Als je niet zo lang bent werken tops met een diepe V-hals optisch heel goed. Ook broeken met hoge tailles doen wonderen, daardoor lijken je benen in ene een stuk langer.
 

Ben je juist heel lang, kies dan voor vrouwelijke vormen en elegante items, daar zal je je een stuk vrouwelijker in voelen.


Een laatste kledingadvies

Als je wilt dat kleding afkleedt, kies dan voor matte stoffen. Elk glansje of glimmertje vestigt namelijk de aandacht op jouw rondingen, en dat wil je nou juist niet. Ook opvallende prints zijn vaak niet echt aan te raden. Ga in plaats daarvan op zoek naar de modellen die jouw figuur complimenteren en speel met mooie kleurcombinaties. Een mooie kleur op de lippen en je ziet er prachtig uit!

Ik heb al veel vrouwen voor de spiegel zien veranderen van gefrustreerd naar super blij, alleen maar door de juiste combinatie voor jouw figuur te vinden. In de HILTJE H collectie hebben we ontwerpen voor ieder figuur. Raadpleeg vooral ook onze pagina over maatvoering als je niet zeker bent van je maat. Kom je er niet uit en heb je behoefte aan een persoonlijk advies? Neem dan contact op, we helpen je graag!

 

© 2017 - 2024 hiltjeh | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel