Een duurzame garderobe met de juiste basics

De juiste basics vormen de basis van een goede garderobe. Wellicht heb je dat wel eens eerder gelezen, maar wat maakt een kledingstuk nou tot de juiste basic voor jou? In dit artikel lees je alle tips voor het vinden van de beste basics voor jouw garderobe.

Kijk kritisch naar je kledingkast

Het vaststellen van welke basics je nodig hebt om jouw garderobe tot een succes te maken begint met het opruimen van je kast. Kijk kritisch naar welke kleding je wel en niet draagt. Ga bij jezelf na waarom je bepaalde kledingstukken juist wel of niet aan doet, zo krijg je al een beeld van wat er bij jou past en waar jij je goed in voelt. Als je hier echt de tijd voor neemt zal dit er voor zorgen dat je minder snel miskopen zult begaan. Kom je er bijvoorbeeld achter dat je veel geel in je kast hebt, omdat het zo’n vrolijke kleur is, maar het eigenlijk nooit draagt? Dan weet je nu waar je voor moet oppassen tijdens het shoppen. Heb je veel rokken en jurken in de kast maar voel jij je eigenlijk fijner in broeken? Sla dan voortaan in de winkel alle jurken gewoon over en ga bijvoorbeeld op zoek naar een mooie jumpsuit.

Kijk bij het opruimen ook naar welke kledingstukken goed met elkaar combineren. Pas desnoods alle kledingstukken die je wilt houden en zie wat je mist of wat jouw garderobe nog completer zou maken. Kom je er bijvoorbeeld achter dat een blouse die je hebt mooi combineert met al je onderstukken? Overweeg dan eens om een soortgelijke blouse ook in een andere kleur te kopen. Een goede basic is namelijk een kledingstuk dat je op vele manieren kunt combineren. Daarnaast moet een basic qua pasvorm goed zitten en mooi staan, comfortabel zijn in het dragen en gemakkelijk zijn in het onderhoud. Deze combinatie van factoren zorgt ervoor dat je het kledingstuk ook daadwerkelijk veel zult dragen.

Waarom investeren in goede basics?

Het kan best zijn dat je voor het aanschaffen van de perfecte basic wat dieper in de buidel moet tasten, maar als je dan uiteindelijk een kledingstuk hebt wat je echt vaak zult dragen en dat ook na veelvuldig wassen mooi blijft is dat het uiteindelijk meer dan waard. Je belast het milieu op deze manier minder omdat je veel minder snel het gevoel zult hebben dat je kleding aan vervanging toe is. Pas op voor de valkuil van die superleuke trendy jurk die je in de etalage ziet. Stel jezelf de volgende vraag: Kan ik deze jurk goed combineren met mijn andere kleding of zorgt de jurk alleen maar voor een kortstondig geluksmoment? Dan heb je je antwoord al. Het investeren in goede basics is dus duurzamer dan je geld uitgeven aan impulsaankopen en daardoor op den duur voordeliger.

Basics in de juiste kleuren

De little black dress is een goed voorbeeld van een mooie basic, net als de klassieke zwarte broek of top. Dit zijn kledingtukken die je met alle kleuren kunt combineren. Ook navy en off white zijn van die basiskleuren. Dit betekent heus niet dat je alleen maar neutrale kleuren hoeft te dragen, het gaat juist om de combinaties die je met deze basics kunt maken, waarbij je kunt spelen met accentkleuren, die zorgen voor jarenlang draagplezier. Probeer bij het kiezen van de juiste basics ook om printjes te vermijden. Prints kunnen ontzettend leuk zijn maar je zult merken dat het makkelijker is om kledingstukken in een effen kleur vaker te dragen dan iets in een drukke print. Printjes vallen nou eenmaal meer op, zodoende valt het ook meer op als je iets met een print vaker draagt en zul je er zelf eerder op uitgekeken raken.

Een logisch en eigenlijk fijn gevolg van de crisis is dat veel kledingmerken meer basics in hun collectie hebben. Veel mensen hebben minder te besteden en kopen daardoor bewuster en daar spelen modemerken op in. Bovendien is duurzaamheid een steeds belangrijker thema voor veel consumenten. Veel vrouwen investeren liever in een basisjurkje dan in een spectaculaire jurk die wellicht maar een keer gedragen zal worden. Dat is goed voor de portemonnee en voor de planeet! Vanuit die gedachte is HILTJE H na de vorige crisis in 2014 ontstaan en vanuit die gedachte is ook de huidige collectie weer ontworpen. Veel ontwerpen van HILTJE H komen ieder seizoen weer terug in nieuwe kleuren. Dus heb je eenmaal je perfecte basic gevonden? Dan kun altijd weer investeren in een nieuwe kleur waarmee je eindeloos veel combinaties kunt maken.

 

© 2017 - 2024 hiltjeh | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel