Clean-cut minimalisme

Zowel in architectuur als in kunst en mode zie je veel minimalistisch design. In de mode staan bij minimalistisch design de juiste pasvorm, kleur en stijl centraal.  Alle toeters en bellen worden weggelaten en het kledingstuk wordt tot de ware essentie teruggebracht. De perfecte pasvorm is wat een minimalistisch kledingstuk tot een succes kan maken, en het ontwerpen van de juiste pasvorm, dat kan ik als geen ander. De afgelopen 30 jaar heb ik voor veel Nederlandse merken de pasvorm mogen ontwikkelen, wat ik ontzettend leuk vond omdat op die manier toch het silhouet wordt bepaald.

Voor HILTJE H is minimalisme een belangrijk kenmerk en we werken veel vanuit de less is more gedachte. Dit voeren we ook door in de afwerking. Je ziet bij ons veel clean cut zomen omdat de stof zich daar uitstekend voor leent, en de ontwerpen versterkt. Dit seizoen hebben we een aantal mooie halslijnen ontwikkeld in een clean cut of gevouwen naad die de belijning extra versterkt. Een bijkomend voordeel is dat je deze naden niet op het lijf voelt zitten waardoor dit ook nog eens heerlijk draagt. Probeer bijvoorbeeld eens shirts Silja en Aiko of jurk Nola.

In mijn vorige blog kwam ook al aan bod dat basics weer heel belangrijk zijn in het huidige modebeeld en essentieel zijn voor een goede garderobe. Met de minimalistische ontwerpen van HILTJE H heb je altijd mooie basics die je naar hartelust met andere minimalistische ontwerpen of met andere stijlen kunt combineren.

 

© 2017 - 2024 hiltjeh | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel